Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Steigler Pince

A Fertő-táj egészét a bűvös hármas szám misztikuma itatja át. A talaj három meghatározó eleme közül a legérdekesebb a csillámpala, mely Magyarországon csak itt lelehető fel a felszíni régiókban. A semmivel össze nem téveszthető talaj és mikroklíma már a római időket megelőzően is arra ösztönözte az itt megtelepedő embereket, hogy szőlőt telepítsenek és bort készítsenek. Az írásos emlékek szerint, a kelták voltak az elsők, akik megízlelhették a Fertő-táj semmivel össze nem téveszthető ízvilágú borait.

Pincészetük két karizmatikus, a természetesség-hagyományok-minőség hármasságát fő vezérlőelvnek tekintő ember, Lőrinczy Bálint tulajdonos és Varga Tamás borász vállán nyugszik. A Steigler Pince kiváló minőségű boraihoz, az alapanyagot, a saját 21 hektáros, organikus művelésű ültetvényein termeli meg. A szőlőbirtok a Soproni borvidék legjobb területein fekvő Steiger, Frettner és Spern Steiner dűlőkben helyezkedik el.

Az ültetvények alapját a zöld veltelíni, zweigelt, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon fajták adják, melyeket az újonnan telepített cabernet franc, syrah, és a „koronaékszer”, a furmint egészít ki. Izgalmas projektük a furmint-telepítés, mivel ez a fajta volt a meghatározó a XX. század elejéig, a Soproni borvidéken.

A Steigler Pince, Sopron poncichter negyedének szívében, a Balfi úton található, a belváros szélén. A valamennyi helyi jellegzetességet magán viselő pincerendszert évszázadokkal ezelőtt alakították ki, a lakóházak alatt. Ebből a korból maradt rájuk a pince épülete, mely azonban magán viselte a különböző generációk keze nyomát. Jelentős helyreállítási munkákat követően, 2020-tól azonban újra szélesre tárta kapuit a vásárlók, borkostolók és érdeklődők előtt.

Díjak
Sopron város 2020 Legjobb Kékfrankosa II.helyezett
Berliner Wine Trophy "Berliner GOLD" Steigler Kékfrankos Prémium 2019
Berliner Wine Trophy "Berliner GOLD" Steigler Bio Furmint Prémium 2019
Berliner Wine Trophy "Berliner GOLD" Steigler Bio Furmint Prémium 2020
Winelovers 100 legjobb Magyar Bor N'41 Steigler Kékfrankos Prémium 2019

Steigler Pince, Holeczky Ádám

+36 99 787 051

info@steigler-wines.hu

https://www.steigler-wines.com

Nyitvatartás

hétfő

09:00 - 13:00

kedd

14:00 - 18:00

szerda

09:00 - 13:00

csütörtök

14:00 - 18:00

péntek

09:00 - 13:00

szombat

Zárva

vasárnap

Zárva

Rendezés: