Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mentes bor

Boraik most újra elérhetővé teszik ezeket az élményeket számodra! Az alacsony hisztamin tartalmú, minőségi, vegán bioborokat nem csak azoknak ajánlják, akik hisztaminérzékenységben szenvednek, hanem azoknak is, akik gyakran küzdenek fejfájással, allergiás panaszokkal, vagy könnyen megérzik az alkoholt - hiszen ezek hátterében fontos szerepet játszik a hisztamin.

A hisztamin egy természetes anyag, a biogén aminok egyike, amely fontos szerepet tölt be szervezetünkben. A hisztamint maga az emberi szervezet is előállítja, és különféle testfunkciókban vesz részt (védekezőrendszer, hő- és vérnyomás-szabályozás, gyomornedv szekréciója stb.). A hisztamint ezentúl étellel is bevihetjük a szervezetbe, illetve olyan ételek is vannak, melyek a hisztamin felszabadulását idézik elő. 

A hisztamin érzékeny embereknél a hisztamin a normálisnál nagyobb mértékben termelődik vagy szabadul fel a szervezetben, így magas hisztamin tartalmú vagy hisztamint felszabadító ételek fogyasztásával felborulhat a szervezet egyensúlya. "Egészséges" embernél a szervezet elegendő mennyiségben termeli a hisztamint lebontó diamin-oxidáz (DAO) enzimet, azonban hisztamin intolerancia fennállásakor a szervezet nem tudja biztosítani a szükséges mennyiségű enzimet, így megnövekszik a hisztaminszint, amely különféle tüneteket okozhat (bőrpanaszok, keringési rendellenességek, emésztési problémák). Fontos tudni, hogy a borok hisztamin tartalma mellett az alkohol blokkolhatja a DAO enzimet, ezért sokan nehezen tolerálják.

Boraik

Míg egy átlagos bor hisztamin tartalma 2-10 mg/liter, addig az osztrák burgenlandi Weiss borászat által termelt borok esetében ez garantáltan 0,1 mg/liter alatt van! A Weiss borászat fehér és vörös borait 60 diagnosztizáltan hisztamin intoleranciában szenvedő önkéntes segítségével tesztelte. A felmérés során az alanyok a fehér és a vörösbort is egyformán jól tolerálták, nők és férfiak egyaránt. A tesztelők 92 százaléka jól tolerálta a borokat, 4 százalék enyhe panaszokat tapasztalt, és mindössze 4 százalék tolerálta rosszul a termékeket.

Miben más ez a bor, mint a többi?

Bio gazdálkodás, kíméletes eljárások összhangban a természettel.

Speciális növényvédő-szer, amely mikroorganizmusok segítségével fejti ki hatását. Használatával a hisztamin maradványérték jelentősen alacsonyabb a borokban.

Erjesztés speciális, tenyésztett élesztőgomba törzsekkel, amely alkalmazásával az alkoholos erjedés során semennyi, vagy minimális melléktermék, hisztamin képződik.

Különleges módszerrel nemesített baktériumok használata az almasav bontására, amellyel szintén minimális melléktermék és hisztamin képződik.

Speciális, vegyszermentes eljárás a maradvány hisztamin kicsapására, eltávolítására.

Rendezés: