Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Günzer Családi Birtok

A Villányi hegy lábánál található Günzer Családi Birtok családias hangulatú borteraszának berendezése toszkán hangulatot idéz.

A sok fa, bontott tégla, bőr és meleg színek igazán otthonossá teszik az itt eltöltött időt.

Szőlőhegyi panoráma és csodás naplemente koronázza az itt kóstolt prémium borok élményét. Természetesen az italok mellé kiváló ételek dukálnak. Megrendelésre hidegtálat és igazi kemencés (libacomb, kacsacomb, csülök) ételeket kínálnak.

A borteraszuk akár 40 fő befogadására is alkalmas. Belső kóstolótermük pedig kiváló helyszínéül szolgálhat workshopok megrendezésére, ahol a zavartalan környezet kiemelten fontos szempont.

A Günzer Családi Birtok egyik legizgalmasabb programja az Ördögárok túra, ahol a borkóstolás mellett lehetőség nyílik közelebbről megismerni a természetet, betekinteni a szőlészet világába. A vendégek ízelítőt kaphatnak a pincészet életéből, mindezt egy élménydús kalandtúra alkalmával.

A természetszerető vendégeknek három különböző dűlőjáró túrát is ajánlanak a helyiek. A Günzer Családi Birtoktól is indulhatunk a Jammertal dűlőt körül járó Kővilla túrára. Míg ha egy nagyobb és nehezebb séta iránt érdeklődünk, akkor érdemes az Ördögárok túrára rászánni magunkat. Az igazán nagy zarándokok pedig akár a Szársomlyót is körül sétálhatják érintve a Kopár, a Várerdő és Fekete-hegy dűlőket.

De természetvédelmi területekből is akad néhány Villány környékén. A legközelebb az egykori kőbánya területén kialakított Templom-hegyi Ammonitesz tanösvény található, amelynek a végén a Templom-hegyi kilátóra is felmászhatunk.

A Szársomlyó egy fokozottan védett terület, hiszen itt él Európában egyedül a Magyar Kikerics és még számtalan ritka növény- és állatfaj. A kizárólag szakavatott túravezetővel látogatható útvonalon végig küzdve magunkat feljuthatunk a hegy 442 méter magas csúcsára. A borvidék teteje népszerű ugróhelyként is szolgál a siklóernyősök számára is.

Villánytól távolabb, a Máriagyűdi Kegytemplomtól kiindulva pedig a Csodabogyó tanösvényen ismerkedhetünk meg a Tenkes erdő állat- és növényvilágával.

Díjak

Günzer Lezser Portugieser - Villányi borverseny, 2014 - Arany érem, Legjobb portugieser díj

Günzer Lezser Portugieser - Újbor verseny, 2018 - Arany érem, Legjobb újbor

Günzer Lezser Portugieser - Villányi borverseny, 2019 - Nagy Arany érem

Günzer Lezser Portugieser - Portugieser du Monde, 2019 - Champion díj

Günzer Cabernet Sauvignon - Szegedi Borfesztivál Borversenye 2019, - Arany érem, Legszebb vörösbor

Günzer Kadarka - Nemzetközi Kadarka Nagydíj, 2016 - Arany érem, Legszebb Kadarka

Günzer Ördögárok - Országos borverseny 2015 - Nagy Arany érem

Günzer Ördögárok - Syngenta 2016 - Nagy Arany érem

Rendezés: